1. V mlačno mleko stresi žlico sladkorja in nadrobi sveži kvas.
2. Premešaj in pusti na toplem, da se nastavek malce speni.
1. Vse sestavine za testo, razen masla, stresi v posodo kuhinjskega robota.
2. Sestavine mešaj in gneti 2 minuti, nato dodaj zmehčano maslo.
3. Gneti še 8–10 minut do gladkega, svetlečega in prožnega testa.
4. Posodo pokrij in jo pusti, da testo vzhaja do dvojne prostornine – približno 1 uro.
1. Testo razdeli na 5 enako velikih kroglic – vsaka naj tehta približno 190 g.
2. Kroglico razvaljaj v dolgo in ozko krpico, ki jo zviješ kakor palačinko.
3. Razpolovi jo, da dobiš dva polžka.
4. Polžke rahlo potlači, in prenesi na pekač, ki ga prej pokriješ s peki papirjem.
5. Pokrij jih s krpo in pusti vzhajati 30 minut.
6. V skodelici razžvrkljaj jajce in mleko, ter z zmesjo premaži vzhajane bobole.
7. Peci jih 25–30 minut pri 180 ºC.
8. Po peki jih prenesi na rešetko, da se ohladijo.
Kruh
Kruh
Kruh