
V posodo damo mlačno mleko, kvas in sladkor. Ter počakamo od 10-15 minut, da kvas vzhaja.
Moko vsujemo v večjo posodo, na sredini naredimo jamico. Ker uporabljamo svež kvas naredimo kvasec, katerega nato vlijemo v jamico. Rahlo pomešamo in nato dodamo jogurt in olje ter po robu potresemo sol.
Vse skupaj gnetemo približno 15 minut, v kuhinjskem robotu je to najlažje. Testo mora postati bolj prožno in mehko. Tako, da ga lahko oblikujemo v gladek hlebček.
Če je testo zelo lepljivo mu dodamo še žlico moke. Vendar z njo ne smemo pretiravati, sicer pečene bombetke ne bodo mehke.
Zgneteno testo pustimo, da v toplem prostoru vzhaja eno uro oz. dokler se volumen ne podvoji.
Vzhajano testo razdelimo na sedem enakih delov in jih oblikujemo v kroglice.
Oblikovane kroglice zložimo na pekač obložen s pek papirjem in jih pustimo vzhajat še približno 30 minut.
Pred peko jih premažemo z razžvrkljanim jajcem z mlekom in po vrhu potresemo sezamova semena. V ogreti pečici na 180*C jih pečemo približno 30 minut oz. do zlato rjave barve.
Ko so pečene jih vzamemo iz pečice in pokrijemo z mokro kuhinjsko krpo, saj bodo tako še mehkejše.

Kruh

Kruh

Kruh