1. V toplo mleko vmešaj sladkor in nadrobljen kvas ter ga pusti na toplem kakšnih 10 minut, da pretežno popeni.
1. V večjo posodo stresi moko in sol, na sredini naredi jamico in vanjo vlij vzhajan kvasec.
2. Sestavine dobro premešaj in jih zgneti v gladko in prožno testo.
3. Gnetenje traja nekje 10 minut, delo pa najbolje opravi kuhinjski robot.
4. Posodo s kepo testa pokrij in jo pusti na toplem, da se prostornina testa podvoji – približno 1 uro.
1. Testo razdeli na 12 enako velikih delov.
2. Vsak del oblikuj v kroglico
3. Kroglice na pultu pokrij s folijo in pusti vzhajati 15 minut.
4. Kroglico razvaljaj v podolgovato krpico z zaobljenima koncema.
5. Krpico testa zvij v cigaro, ki jo zaključiš s “špico”.
6. Robova malce uvihaj navznoter, da nastane prikupen kifeljček.
7. Razporedi jih po pekaču s peki papirjem, nato jih premaži z oljem.
8. Pokrij jih in pusti vzhajati še 15 minut.
9. Peci jih 15–20 minut pri 200 ºC.
10.Takoj po peki kifeljčke premaži z oljem.
Kruh
Kruh
Kruh