
1. Vse sestavine za testo stresi v posodo kuhinjskega robota in jih premešaj ter gneti do prožnega in gladkega testa – približno 7 minut.
2. Posodo pokrij in jo pusti na toplem, da naraste do dvojne prostornine – približno 1 uro.
1. Zmešaj zmehčano maslo, sesekljan peteršilj, česen v prahu in sol.
1.Testo razvaljaj v pravokotnik debeline 3–5 mm in ga natančno nareži na približno 4 cm široke trakove.
2. Premaži ga z zeliščnim nadevom.
3. Trakove položi enega na drugega.
4. Dobljeno zloženko nareži na 2–3 cm široke blazinice.
5. Razporedi jih po namaščenem pekaču za muffine z manjšo stranico navzgor.
6. Premaži jih z mešanico jajca in žlice mleka.
7. Zeliščne kruhke peci 15–20 minut pri 190 ºC.

Kruh

Kruh

Kruh