Najprej razdrobi kvas in ga zmešaj s toplim mlekom. V drugi posodi zmešaj moko in kakav, nato dodaj sladkor, vanilin sladkor, jajce in ščepec soli. Suhim sestavinam prilij mešanico mleka in kvasa ter dobro premešaj. Na koncu dodaj še zmehčano maslo in vse skupaj zgneti v gladko, elastično testo. Testo pokrij s kuhinjsko krpo in ga pusti vzhajati eno uro na sobni temperaturi.
V kozico zlij 600 ml mleka in ga segrej do vretja. V manjši posodici posebej zmešaj 100 ml mleka s praškom za puding. Nastalo zmes z metlico vmešaj v vroče mleko. Puding kuhaj, dokler se ne zgosti, nato ga odstavi s štedilnika. Po želji lahko dodaš kokosovo moko. Puding tesno pokrij s prozorno folijo tako, da se folija dotika površine, da se ne naredi kožica, in ga pusti, da se ohladi.
Pečico segrej na 180 °C. Ohlajen puding zmešaj z mikserjem – ni nič hudega, če ostane kakšna grudica, v rolicah se ne bo poznalo. Vzhajano testo razvaljaj v pravokotnik velikosti približno 40 x 50 cm in ga premaži z nadevom. Nato ga tesno zvij v dolgo kačo in jo nareži na 12 enakih rolic. Razporedi jih v visok, namaščen pekač. Pekač pokrij in pusti na toplem še 30 minut. Pred peko rolice premaži z mešanico jajca in mleka. Peci jih 30 minut. Če se med peko preveč zapečejo, jih pokrij z aluminijasto folijo. Še vroče rolice prelij s stopljeno temno čokolado.
Čas peke: pribl. 30 Minute
: 180 °C
: 160 °C
Desert
Desert