
1. Paradižnik operi, čebulo pa olupi.
2. Vse skupaj temeljito zmiksaj v multipraktiku ali blenderju, pri tem pa pazi, da ne tlačiš preveč. 3. Paradižnike raje utekočini v več rundah.
4. Zmes vlij v pisker, pokrij in na zmernem ognju kuhaj 1 uro, vmes pa občasno premešaj.
1. Kuhano mešanico spasiraj skozi gosto cedilo ali pasirko. Ostati mora le gladka, tekoča osnova brez olupkov in semen.
2. Spasirano osnovo vrni v lonec.
3. Dodaj sladkor, sol, poper in vinski kis. Dobro premešaj.
4. V majhni skodelici zmešaj škrob z dvema žlicama hladne vode, da dobiš gladko pasto brez grudic.
5. Škrobno mešanico in konzervans vmešaj v kečap.
6. Vse skupaj kuhaj še 15 minut
7. Še vroč kečap prelij v vroče, sterilizirane steklenice.
8. Dobro jih zapri, ohladi in shrani v temnem in hladnem prostoru.

Ozimnica

Ozimnica