Rdečo peso operite in kuhajte v loncu z vodo približno 30 minut, da se zmehča. Odcedite jo, pustite, da se ohladi, nato olupite in narežite na večje kocke. Ingver olupite in drobno nasekljajte. Peso gosto razporedite v pripravljene kozarce. Pečico segrejte.
Temperatura pečice (zgoraj/spodaj): približno 150 °C
Ventilatorska pečica: približno 130 °C
V lonec dajte vodo, kis, vino, sladkor, ingver in vse začimbe. Zavrite, da se sladkor popolnoma raztopi. Nato vmešajte 1 zavitek Dr. Oetker Konzervansa.
Vročo tekočino previdno nalijte v kozarce tako, da pesa v celoti plava v marinadi. Kozarce takoj zaprite in postavite v globok pekač ali ognjevarno posodo. V pekač nalijte vrelo vodo tako, da kozarci stojijo v približno 2 cm visoki vodi. Previdno postavite v sredino pečice in pasterizirajte.
Ozimnica
Ozimnica
Ozimnica