Segrejte pečico. Namastite in pomokajte pekač za mafine.
: 180 °C
: 160 °C
Kadaif (tanke rezance) razrežite na majhne kose in jih v ponvi popecite do zlato rjave barve.
Popečeni kadaif, pistacijevo kremo in sezamovo pasto dajte v posodo in z leseno kuhalnico zmešajte v kremasto mešanico. Zvrhano žlico mešanice gladko namažite na papir za peko. Preostalo mešanico razdelite na 12 delov v velikosti oreha in ohladite.
Sesekljajte kuverturo (čokolado za kuhanje) na majhne koščke in dve žlici prihranite za posipanje na koncu. V posodi z metlico zmešajte olje, pinjenec, jajca, sladkor, sol in vanilijo. Moko zmešajte s pecilnim praškom, sodo bikarbono in kakavom, potem pa na kratko vmešajte mokro mešanico. Na koncu vmešajte preostale čokoladne koščke. V pekač za mafine dajte približno 2/3 testa. Nanj položite kroglice kadaifa v velikosti oreha in jih rahlo potisnite v testo. Prekrijte s preostalim testom in posujte s čokoladnimi koščki.
Pecite 25 minut, dokler se ne zapeče in se testo ne oprime več zobotrebca. Pekač postavite na mrežasto stojalo in počakajte približno 10 minut. Potem mafine previdno vzemite iz pekača in pustite na mrežastem stojalu, da se ohladijo
Čas peke: pribl. 25 Minute
V vodni kopeli na majhnem ognju stopite čokolado. Na vsak dubajski čokoladni mafin namažite žlico čokolade. Okrasite s pistacijami in preostalim kadaifom s pistacijo.
Desert
Desert
Desert