Limone olupite in odstranite vso belo kožico. Izrežite fileje sadeža in jih dodatno nežno iztisnite, pri tem pa zberite sok. Odmerite 500 g filejev. Preostale limone stisnite, da dobite skupaj 500 ml limoninega soka.
Kozarce in pokrovčke (twist-off) prekuhajte ali sperite z zelo vročo vodo.
V lonec dajte limonine fileje in sok. Gelfix zmešajte z 2 žlicama sladkorja in vmešajte v sadno zmes v loncu. Med mešanjem segrevajte do vretja.
Ko zmes zavre, dodajte preostali sladkor in ob stalnem mešanju kuhajte najmanj 3 minute, dokler džem ne začne močno vreti.
Nasvet – Preizkus gostote: Na krožnik dajte 1–2 žlički vroče zmesi. Če se po kratkem času ne strdi, kuhajte še 1 minuto in ponovite preizkus.
Po potrebi odstranite peno s površine. Vroč džem takoj nalijte do vrha v pripravljene kozarce in jih trdno zaprite s pokrovčki.
Ozimnica
Ozimnica
Ozimnica