Slive operite, razpolovite, odstranite koščice, drobno narežite in odmerite 500 g.
Jabolka olupite, narežite na četrtine, odstranite peške, drobno narežite in odmerite 500 g.
Kozarce in pokrovčke (twist-off) prekuhajte ali prelijte z zelo vročo vodo.
V manjšem loncu (2 l) zmešajte jabolka z Dr. Oetker Džemfix. Ob stalnem mešanju zavrite in kuhajte vsaj 3 minute pri močnem vrenju.
Naredite preizkus želiranja: na krožniček kapnite 1–2 žlički vroče mase. Če se ne strdi, kuhajte še 1 minuto ali po potrebi dodajte 1 zavitek Dr. Oetker citronske kisline, če je sadje zelo sladko.
Po potrebi odstranite peno in marmelado takoj nalijte v kozarce – do polovice višine. Pustite, da se hladi približno 15 minut.
V drugem manjšem loncu (2 l) slive zmešajte z Dr. Oetker Džemfix. Ob stalnem mešanju zavrite in kuhajte vsaj 3 minute pri močnem vrenju.
Ponovno naredite preizkus želiranja kot pri jabolkah. Po potrebi odstranite peno.
Z žlico previdno nalijte slivovo marmelado na plast jabolčne in napolnite kozarce do vrha. Kozarce takoj tesno zaprite s pokrovčki.
Opomba: Kozarcev ne obračajte, da se plasti ne zmešajo!
Ozimnica
Ozimnica
Ozimnica