1. Jagode operi, osuši in nareži na kocke.
2. Posuj jih s sladkim prahom, pomešaj in jih pusti stati približno 1 uro.
3. Jagode odcedi in prihrani sok.
1. V posodo daj jajca, sladkor in vanilin sladkor.
2. Stepaj jih do svetle in goste pene – s kuhinjskim robotom potrebuješ cca 12 minut.
3. Dodaj pomarančni sok in olje ter premešaj.
4. Primešaj še limonino lupinico in sol, povsem na koncu pa še moko.
5. V pekač s snemljivim obodom vpni list papirja za peko, nato vanj vlij biskvitno zmes.
6. Biskvit peci 25–30 minut pri 180 ºC.
1. V kozico stresi jagode in sladkor, nato jih kuhaj, da se zmehčajo.
2. Fino jih spasiraj in ohladi.
1. Hladno mleko in vrečko Galette vanilija zmešaj z metlico.
2. Primešaj vrečko želatine fix
1. Pripravi model - na kartonasto podlago za torte položi nastavljiv tortni obroč in ga nastavi na 26 cm.
2. Po notranji strani ga obdaj z acetatno folijo.
3. Biskvit razpolovi na dva oblata.
4. Prvi oblat položi v pripravljen model in čez prelij jagodni pire.
5. Dodaj drugi oblat in ga dobro namoči s sokom od jagod.
6. Na biskvit vlij kremo.
7. Po kremi razporedi odcejene jagode.
8. Pripravi preliv za torte in ga prelij po jagodah.
9. Torto postavi v hladilnik za vsaj 6 ur, še raje pa čez noč.
Desert
Desert
Desert