Stopite maslo za biskvit za večji pekač in pustite, da se ohladi. Pekača obložite s papirjem za peko. Segrejte pečico.
: pribl. 180 °C
: pribl. 160 °C
V veliki posodi z mešalnikom (mešalni nastavek) pri najvišji hitrosti 1 minuto stepajte jajca, da puhasto narastejo. Postopoma dodajajte sladkor in stepajte še 2 minuti. Nato dodajajte moko s pecilnim praškom in na kratko premešajte pri najnižji hitrosti. V mešajte maslo. Testo prelijte v pekač in ga pogladite. Pekač postavite v pečico na rešetko in pecite 40 minut.
Ko je biskvit pečen, sprostite obod pekača in ga odstranite. Biskvit zvrnite na rešetko, prekrito s papirjem za peko, in pustite, da se ohladi.
Čas peke
Stopite maslo in pustite, da se ohladi. V posodi z mešalnikom (mešalni nastavek) pri najvišji hitrosti 1 minuto stepajte jajca, da puhasto narastejo. Postopoma dodajajte sladkor in stepajte še 2 minuti. Nato dodajajte moko s pecilnim praškom in na kratko premešajte pri najnižji hitrosti. Vmešajte maslo. Testo prelijte v pekač in ga pogladite. Pekač postavite v pečico rešetko in pecite 30 minut.
Ko je biskvit pečen, sprostite obod pekača in ga odstranite. Biskvit zvrnite na rešetko, prekrito s papirjem za peko, in pustite, da se ohladi.
Limone operite z vročo vodo in jih osušite, potem pa nastrgajte lupino. Stisnite sok in ga odmerite 150 ml. Limonin sok, lupinico, sladkor, maslo jajca in gustin dajte v kozico. Med mešanjem zavrite, potem pa prelijte v posodo in pustite na sobni temperaturi, da se ohladi.
Očistite in operite jagode ter jih na drobno nasekljajte.
Limončelo zmešajte z limonovim sokom.
V veliko posodo dajte zelo zmehčano maslo, sladki prah, smetano in ohlajeno limonino kremo (lahko je še rahlo mlačna) ter z mešalnikom (mešalni nastavek) stepajte 3 do 4 minute.
Večji biskvit vodoravno razrežite v štiri plasti, manjšega pa v tri plasti.
Na velik krožnik ali tortni podstavek položite prvo od večjih plasti in jo prelijte z oblivom. Med sestavljanjem vsako plast prelijte s približno 6 žlicami (60 ml) obliva. Po vrhu namažite 7 do 8 zvrhanih žlic kreme. Prekrijte z drugo plastjo, jo prelijte z oblivom in po vrhu namažite 5 do 6 zvrhanih žlic kreme. Po kremi razporedite približno 200 g nasekljanih jagod. Manjši prostor ob robu naj ostane prazen. Prekrijte s tretjo plastjo, jo prelijte z oblivom in po vrhu namažite 7 do 8 zvrhanih žlic kreme. Na vrh položite zadnjo plast. Po torti na tanko namažite 5 do 6 zvrhanih žlic kreme, tako da plasti ostanejo vidne.
Na velik krožnik položite prvo manjšo plast in jo prelijte z oblivom. Med sestavljanjem vsako od 3 plasti prelijte s približno 3 žlicami (30 ml) obliva, namažite s 3 zvrhanimi žlicami kreme in potresite s približno 100 g nasekljanih jagod. Po torti na tanko namažite 3 do 4 žlice kreme.
Obe torti postavite v hladilnik za vsaj 3 ure ali čez noč.
Večjo torto postavite na krožnik, nato pa na sredino večje torte postavite manjšo torto.
Operite in odcedite jagode. Po želji lahko nekaj jagod narežete po dolžini ali jih pustite cele. Odrežite stebla cvetov in jih skupaj z jagodami dekorativno razporedite po torti in krožniku.
Desert
Desert
Desert