
1. Mešanico vode in mleka segrejte, dokler ni mlačna, dodajte sladkor in zdrobljen kvas ter počakajte približno 10 minut, da vzhaja.
V skledo za mešanje dajte polovico moke, dodajte kvas in vse skupaj zmešajte z mešalnikom. Nato dodajte sol in olje ter postopoma dodajajte preostalo moko in zgnetite mehko, nelepljivo testo. Dokler je še mogoče, testo zgnetite z mešalnikom, kasneje pa ga razporedite po pomokani delovni površini in ga nežno pregnetite z rokami. Testo pokrijte s prozorno folijo in pustite vzhajati 30 minut, da se podvoji in lepo vzhaja.
2. Testo z valjarjem nežno razvaljamo v krog debeline enega prsta. Vzamemo večji in manjši kozarec ter izrežemo kroge. Jaz sem imela 24 večjih in 9 manjših krogov.
3. Stopite margarino in premažite dno in stranice pekača, v katerem boste pekli pecivo. Na dno sklede položite eno kroglico ostankov testa. To bo vaš nosilec kroga.
4. Na kroglo enega za drugim polagamo večje kroge, vsakega premažemo s stopljeno margarino in naslednji krog razporedimo na 2/3 prejšnjega.
5. Zunanji krog ob robovih pekača je narejen iz večjih krogov, notranji krog pa iz manjših. Vsak krog premažite s stopljeno margarino. Robove testa pregnetite in ponovno razvaljajte kroge, dokler ne napolnite pekača. Razvaljano testo položite na sredino v obliki rože.
6. Pecivo pustite na toplem približno 20 minut, da lepo vzhaja. Pečico vklopite na 200 stopinj, da se segreje.
Pecivo nežno premažite s stepenim jajcem.
7. Pecivo postavite v ogreto pečico in pecite 30 minut pri 200 stopinjah. Pečeno pecivo pustite nekaj minut v pekaču in jo nato vzemite ven, da se ohladi.
8. Počakajte petnajst minut, da se pecivo ohladi, in jo postrezite. Lahko jo jeste samostojno, lahko jo postavite na praznično mizo namesto kruha, vi pa se odločite, kako jo boste uživali

Kruh

Kruh

Kruh