Sestavine za pribl. 30 kosov

Krhko testo:
220 g mehkega masla
150 g rjavega sladkorja
1 jajce (velikost M)
100 g javorjevega sirupa 250 g gladke moke
1    noževa konica Dr. Oetker pecilnega praška
2    čajni žlički ingverja v prahu
1 čajna žlička cimeta
1 noževa konica nageljnovih žbic v prahu
1 ščepec soli

Beljakova glazura:
1 beljak (velikost M)
350 g Dr. Oetker Sladkega prahu
2 čajni žlički limoninega soka
Dr. Oetker barve za kolače (rdeča in rumena)

Okrasitev: 30 sladkornih penic (marshmallows)
Dr. Oetker sladkorna pisava z okusom čokolade
Dr. Oetker sladkorni okraski

Kako lahko pripravim piškote s snežaki za otroke?

1

Krhko testo:

Maslo in rjavi sladkor z ročnim mešalnikom (metlici za mešanje) zmešajte v kremno zmes. V zmes vmešajte jajce. Dodajte javorjev sirup. Zmešajte moko s pecilnim praškom in začimbami ter vse skupaj s kuhalnico vmešajte v maso. Testo, zavito v folijo za živila, postavite za pribl. 3 ure v hladilnik.

2

Na pomokani površini ga razvaljajte na debelino pribl. 4 mm. Z modelčkom (Ø 6 cm) izrežite kroge in jih z razmikom položite na oba pekača, obložena s papirjem za peko.

Prvi pekač položite na sredino predhodno segrete pečice.

Električna pečica (zgornji/spodnji grelnik): 180 °C
Pečica na vroči zrak: 160 °C Čas peke: pribl. 12 minut

3

Postopek ponovite tudi z drugim pekačem.

4

Beljakova glazura:

Stepite beljak, vanj postopoma dodajajte sladki prah ter vse skupaj z ročnim mešalnikom (metlici za mešanje) stepite v kremno zmes. Dodajte limonin sok in vse skupaj zmešajte, da nastane gosta zmes. Eno žlico glazure pobarvajte oranžno ter z njo napolnite brizgalno vrečko.

5

Na sredino vsake sladkorne penice nabrizgajte nos. Na penice s temno sladkorno pisavo nabrizgajte oči in usta.

6

Okrasitev:

Preostanek glazure z nožem porazdelite po piškotih. Sladkorne penice postavite v še mehko glazuro in jih rahlo pritisnite. Čokoladne okraske uporabite kot gumbe.

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne