PIŠKOTKI na spletni strani DR. OETKER

Ta spletna stran shranjuje piškotke na vaš računalnik z namenom izboljšanja delovanja spletne strani ter nam in našim partnerjem pomaga bolje razumeti način, na katerega uporabljate našo spletno stran. Nadaljnja uporaba te spletne strani (klikanje, krmiljenje, pomikanje) ali odstranitev tega obvestila o piškotkih se šteje za strinjanje z namestitvijo in uporabo piškotkov. Za več informacij o piškotkih in njihovem brisanju preberite naš pravilnik o zasebnosti.

Okrasitev piškotov pred peko

1

Piškote lahko še pred peko okrasite z različnimi dekorativnimi izdelki. Izrezane piškote razporedite po pekaču, ki ste ga obložili s papirjem za peko, in jih s pomočjo čopiča na tanko premažite z mlekom, smetano ali rumenjakom. Posujte jih s sladkornimi mrvicami, nasekljanimi mandlji ali mandlji v lističih, okrasnimi konfeti ali sladkornimi kroglicami in specite. Izdelke za dekoracijo lahko vmesimo tudi v testo za piškote ter ga oblikujemo v svaljke, iz katerih nato izrežemo piškote. 

2

Na piškote lahko pred peko vtisnete najrazličnejše vzorce. Razvaljano testo položite na pekač, obložen s papirjem za peko. Vanj vtisnite motiv oz. vzorec s posebnim žigom za piškote, z okrašenim dnom kozarca ali majhne skodelice. Nato piškote izrežite s pomočjo ustreznega modelčka, jih s papirja za peko preložite na pekač in specite. Drobne okraske in napise lahko preprosto naredite tudi s topo stranjo paličice za ražnjiče.