Sestavine za pribl. 50 kosov

Za pekač:
papir za peko

Krhko testo:
100 g Dr. Oetker drobno mletih
mandljev
50 g Dr. Oetker nastrgane temne
čokolade
150 g ostre moke
50 g sladkorja
1 zavitek Dr. Oetker vanilin sladkorja
ščepec soli
1 jajce (velikosti M)
100 g zmehčanega masla ali
margarine

Nadev:
približno 5 žlic džema
iz črnega ribeza
Za okrasitev:
približno 50 g temne čokolade

Kako lahko pripravim Huzarski krapki s temno čokolado?

1

Krhko testo:

Mandlje popražite v ponvi z oblogo proti prijemanju na srednji temperaturi, nato jih stresite na krožnik in pustite, da se ohladijo. V posodo za mešanje stresite moko. Dodajte preostale sestavine, razen čokolade, in vse skupaj mešajte z mešalnikom (z lopaticami) najprej na kratko pri najmanjši, nato pa pri največji hitrosti, da dobite gladko testo. Primešajte nastrgano temno čokolado. Testo oblikujte v kroglo in ga pustite pokritega približno eno uro.

2

Pekač obložite s papirjem za peko. Segrejte pečico.

Električna pečica: približno 180 °C

Pečica na vroči zrak: približno 160 °C

3

S pomočjo žličke zajemajte manjše kose testa v velikosti lešnika, jih oblikujte v kroglice ter jih na primerni medsebojni razdalji razporedite po pekaču. V vsako kroglico s pomočjo ročaja kuhalnice vtisnite vdolbinico. Če se testo lepi na kuhalnico, jo posujte z malo moke. Specite.

 Položaj v pečici: srednji | Čas peke: 12–16 minut
 Huzarske krapke skupaj s papirjem za peko prestavite na mrežo in pustite, da se ohladijo.

4

Nadev:

Z džemom napolnite manjšo vrečko za zamrzovanje živil, odrežite rob vrečke in napolnite huzarske krapke.

5

Okrasitev:

Čokolado grobo nasekljajte in stopite na pari pri nizki temperaturi. S čokolado napolnite majhno vrečko za zamrzovanje. Odrežite rob vrečke in čokolado nabrizgajte po krapkih. Pustite, da se nadev in čokolada strdita.


NASVET: • Huzarske krapke lahko v dobro zaprtih škatlah hranite približno 2 tedna. • Za brezglutensko različico namesto ostre moke uporabite 150 g brezglutenske mešanice moke

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne