Sestavine za pribl. 60-70 kosov

Za pekač:
papir za peko
modelčki za piškote v obliki zvezde,
različnih velikosti

Krhko testo:
100 g marcipanove mase
200 g pšenične moke
1 zvrhana žlička Dr. Oetker Original
Backin pecilnega praška
100 g zmehčanega masla ali margarine
50 g sladkorja
ščepec soli
1 zavitek Dr. Oetker vanilin sladkorja
1 jajce (velikosti M)
6 kapljic arome grenkega mandlja

Za okrasitev:
200 g Dr. Oetker Sladkega prahu
približno 3 žlice vode
Dr. Oetker dekor mix perle soft
Dr. Oetker dekor creation blue
Dr. Oetker dekor sweet rose
Dr. Oetker pisana sladkorna pisava

Kako lahko pripravim marcipanove zvezdice?

1

Krhko testo:

Marcipan nastrgajte na kuhinjskem strgalniku. V posodi zmešajte moko in pecilni prašek. Dodajte preostale sestavine in vse skupaj mešajte z mešalnikom (z lopaticami) najprej pri najmanjši, nato pa pri največji hitrosti, da dobite gladko testo.
Testo pokrijte in ga pustite stati v hladilniku približno 30 minut.

2

Model za peko obložite s papirjem za peko. Segrejte pečico.
Električna pečica: približno 180 °C
Pečica na vroči zrak: približno 160 °C

3

Testo na rahlo pomokani delovni površini razvaljajte na debelino približno 3 mm, izrežite zvezdice različnih velikosti (premera 5–9 cm), jih razporedite po pekaču in specite. Pazite, da bodo na enem pekaču skupaj zvezdice enake velikosti.

Položaj v pečici: srednji
Čas peke: 8-10 minut
Piškote skupaj s papirjem za peko prestavite na mrežo in pustite, da se ohladijo.

4

Okrasitev:

Sladkor v prahu in vodo zmešajte, da dobite gost preliv. Piškote premažite in jih takoj posujte z okrasnimi perlami mix perle soft in okraski creation blue in sweet rose. Preliv naj se strdi, piškote pa okrasite s sladkorno pisavo.

NASVET: • Piškote lahko v dobro zaprtih škatlah hranite približno dva tedna.

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne