Sestavine za pribl. 8 kosov

Za pekač (40 x 30 cm):
modelčki za piškote v obliki zvezde
(različnih velikosti)
malo maščobe
papir za peko


Biskvit:
4 jajca (velikosti M)
125 g sladkorja
1 zavitek Dr. Oetker vanilin sladkorja
175 g pšenične moke
1 zvrhana žlička Dr. Oetker
Original Backin pecilnega praška

Nadev:
približno 2 žlici višnjevega džema
250 g kremnega sira (npr.
Mascarpone)
80 g sladkorja
2 žlički mletega cimeta
400 ml hladne smetane za stepanje
2 zavitka Dr. Oetker želatine fix

Za okrasitev:
malo Dr. Oetker kakava za kolače
1 žlica pečk granatnega jabolka

Kako lahko pripravim?

1

Priprava:

Namastite pekač in ga obložite s papirjem za peko.
Segrejte pečico
Električna pečica: približno 180 °C
Pečica na vroči zrak: približno 160 °C

2

Biskvit:

V posodi z mešalnikom (z metlicami) zmešajte jajca pri največji hitrosti (1 minuto), da postanejo penasta. Med stalnim mešanjem (1 minuto) dodajajte sladkor, pomešan z vanilin sladkorjem ter vse skupaj mešajte še dve minuti. Primešajte moko s pecilnim praškom ter kratko mešajte pri najnižji hitrosti. Testo zlijte v pekač, ga poravnajte in specite.


Položaj v pečici: srednji
Čas peke: približno 12 minut
Pečen biskvit ločite od modela, ga zvrnite na mrežo, ki ste jo obložili s papirjem za peko, in pustite, da se ohladi.

3

Zgornji papir za peko previdno odstranite in na biskvit postavite šablone (Opomba: šablono boste našli na www.oetker.si) ter izrežite 3 zvezde (slika 1).
Za okrasitev iz preostalega biskvita s pomočjo modelčka izrežite manjše zvezdice

4

Nadev:

Dve podlagi v obliki zvezde premažite z višnjevim džemom; pri tem pustite na robu ½ cm prostora. Eno podlago položite na pladenj za torte.
V posodi z metlico za sneg pomešajte kremni sir, sladkor in cimet. Smetano za stepanje stepite z želatino fix (v posebni posodi), nato pa vmešajte v zmes s sirom. S kremo s stepeno smetano napolnite vrečko za okraševanje z okroglim nastavkom (premera 13 mm) in na spodnjo podlago nabrizgajte pike. Drugo podlago, premazano z višnjevim džemom, položite na kremo v obliki pikic in ves postopek ponovite (slika 2). Nanjo položite zgornjo podlago in s preostalo kremo nabrizgajte pike. Torto postavite za približno dve uri v hladilnik.
 

 

5

Okrasitev:

Preden torto postrežete, male zvezdice posujte s kakavom, jih položite na torto in posujte s pečkami granatnega jabolka.

NASVET: • Torto v obliki zvezde lahko tudi zamrznete.

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne